Последици от работата в седнало положение

Удвоява се рискът от сърдечен удар
19 фев 2015 20:27, Михаела Лазарова
0
Последици от работата в седнало положение
Снимка: photl.com

Повечето хора работят в седнало положение. Дори да изглежда приятно и не толкова изморително, продължителното седене носи изключително много вреди за здравето. 

Липсата на движение, независимо дали работите, седите пред компютъра или гледате телевизия, създава сериозни здравословни проблеми за всички хора, без изключение. 

1. Наддаване на тегло 

Седенето по цял ден, придружено с минимална физическа активност, е пагубно за фигурата. Дори да се опитвате да спазвате някакъв здравословен хранителен режим, той няма да даде особени резултати без движение. 

Можете лесно да поправите това, като си намирате повод за често ставане от стола. Самото изправено положение гори калории в сравнение със седналото. 

2. Седенето затруднява кръвообращението 

Когато седите по цял ден, мускулите се отпускат, а това цялостно затруднява и забавя кръвообращението. Кръвта засяда в краката, те започват да се подуват, появяват се разширени кръвоносни съдове или спукани капиляри, които са признак за кръвен застой. 

Кратка 5-минутна разходка на всеки час помага за намаляване на застоя и възстановяване на нормалната артериална и мускулна дейност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари