Финалистите от Vivacom Регионален грант учат как да популяризират проектите си

Спонсорирано съдържание | 15 май 2024 16:00, Красимир Ангелов
Финалистите от Vivacom Регионален грант учат как да популяризират проектите си

Проведе се втората лаборатория от акселераторската програма на Vivacom Регионален грант. Специалното събитие с фокус обучение за популяризиране на добрите идеи и постигнатите резултати събра на едно място доказани ПР и маркетинг експерти, които споделиха опит и добри практики с десетте граждански организации-финалисти. По време на обучението, организирано от Vivacom и Български център за нестопанско право, участниците разбраха как да разказват убедително историите си чрез различните средства на комуникация, за да привлекат още съмишленици към каузите си.

По време на лабораторията проф. д-р Десислава Бошнакова, утвърден преподавател и ПР специалист, запозна участниците с тънкостите в разказването на истории и особеностите на различните жанрове. Доказаният комуникационен експерт Любомир Аламанов им даде конкретни съвети как да създават завладяващи текстове и да работят с медиите.

Участниците научиха също и как да управляват по-ефективно профилите си в социалните мрежи. Един от водещите маркетинг експерти – Георги Малчев, им даде ценни съвети как да оптимизират онлайн каналите си за комуникация, за да достигнат проектите им до по-голяма аудитория.

НПО организациите имаха възможността да научат лично от професионалния фотограф Красена Ангелова основните правила при фотозаснемане на събития и тънкостите за улавяне на емоциите в снимките. По време на дискусията с нея те разбраха как да разказват историите си в снимки, както и кои са най-често допусканите грешки при репортажно заснемане, за които да внимават.

„Тази година обновихме изцяло Регионалния грант и въведохме акселераторска програма, защото освен от финансиране, организациите се нуждаят и от допълнителна подкрепа. По този начин искаме да им помогнем да обогатят знанията и уменията си и да постигат още по-добри резултати. Най-много ни радва, че и самите те оценяват лабораториите като много полезни“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

„Втората лаборатория от Vivacom Регионален грант демонстрира добрата колаборация между експерти – тези от НПО сектора и тези от сферата на комуникациите. Лекторите бяха силно ангажирани, а участниците мотивирани да надградят знанията и уменията си“, сподели Радина Банова-Стоева, правен консултант в Български център за нестопанско право.

Предстои да се проведе и третата лаборатория от акселераторската програма, която ще събере на едно място финалисти от предишни издания на програмата, за да обменят опит и идеи помежду си.


Спонсорирани публикации